ZORNIĆA KUĆA


Zornića kuća nalazi se u Baćevcu, na manje od sat vremena vožnje od Beograda. Ukoliko od centra Beograda odlučite da putujete Ibarskom magistralom, nakon isključenja kod Lipovačkih šuma, uz par oznaka na putu, lako se dolazi do velikog parkinga koji predstavlja ulaz u imanje.
Zornića kuću čini kompleks koji pored glavnog objekta, prepoznatljive kuće, ima interesanto dvoriše, restoran, mali zoo vrt ali i mnogo interesantih detalja. Na imanju postoji namenski, odvojen prostor za kampere, kao i one koji uživanje na imanju žele da produže noćenjem u nekom od apartmana.
Prvo što ćete zapaziti kada se parkirate jeste velika bina koja je napravljena od trupaca drveća. Na bini se često održavaju različiti koncerti, predstave, različiti događaji. Od trupaca su takođe napravljene različite umetničke instalacije.
Zbog različitih aktivnosti koje se redovno organizuju, kao i zbog prijatnog ambijenta u lepoj prirodi pogotovo za dane vikenda, velika je gužva. Iz tog razloga potrebno je da dolazak na ovo odredište planirate unapred i rezervišete mesto pogotovo ukoliko planirate da pored kafe, ili pauze za drugo piće, uživanje u prirodi nastavite uz ukusan obrok u restoranu Zornića kuće.
Kompleks je ukrašen sa dosta interesantih murala, iscrtanih na nekim neverovatnim mestima. 
Sve se nekako dobro uklapa. Spoj starog, originalnog nameštaja i arhitekture, neki novi umetnički predmeti razbacani po imanju, deo namenjen najmlađima… Sve se stopilo u lepu celinu u kojoj ćete uživati i “napuniti baterije”.

Više informacija: https://www.zornicakuca.rs/


Mapa puta: Beograd - Zornića kuća https://goo.gl/maps/CwqF2U7k1qoaYC6P7

Pronađite i preko 30 Weekend Serbia interesantih ideja za izlete u okolini Beograda, kao i na celoj teritoriji Srbije na linku.

Uživajte u otkrivanju lepota naše zemlje.

Коментари

Translate