EKO-PARK BEOGRAD I AVALA


Sjajno vreme subotnjeg jutra, odlučili smo da provedemo u prirodi, u blizini Beograda. Imajući u vidu da smo u medijima čuli o otvaranju Eko-parka, želeli smo da obiđemo kompleks i zatim ostatak dana provedemo na Avali.
Eko-park Beograd je novootvoreni kompleks, imanje na sedam hektara površine na kojoj se u jednom delu proizvodi organska hrana, a nalazi se u podnožju Avale. Nedavno je otvoreno je za posetioce.
Kompleks se nalazi na samo 12 km od centra Beograda, lako je dostupan i lepo obeležen tablom koja upućuje na Eko-park.
Na samom ulazu postoji veliki ograđen parking koji predstavlja ulaz u kompleks. Posetioci mogu da uživaju u lepom pogledu na Avalski toranj u pozadini, a kompleks krase malo jezero, potočići, viseći most, više veliki voćnjak i vinograd. 
Najmlađim poseticima biće zabavan deo u kome je nekoliko životinja, deo sa ribnjakom, pticama, a posebno igraonica na otvorenom sa animatorima. Posetioci mogu da uživaju u restoranu ili u ispijanju pića u prelepom okruženju.
Imajući u vidu da je nedavno otvoren za posetioce, bilo je prilično gužva, a sva mesta u restoranu su bila zauzeta i unapred rezervisana. Nakon pauze za kafu i obilaska svih sadržaja koje su posetiocima na raspolaganju, nastavili smo putovanje ka Avali a nismo preskočili da posetimo i spomenik Sovjetskim ratnim veteranima.
Lepo vreme iskoristili su mnogi, tako da je na Avali, na šetalištu ka Spomeniku neznanom junaku, delu poznatog vajara Ivana Meštrovića. U odnosu na prethodnu posetu, primetili smo da je prostor oko šetališta dodatno uređen, obeležen putokazima, obnovljena je rasveta a kompleks dodatno pošumljen.

Nakon obilaska ovog dela kompleksa, obišli smo i deo oko Avalskog tornja koji ovih dana slavi 9. rođendan od kada je obnovljen. Postiocima je na raspolaganju sjajan vidikovac na 122 metra visine gde se možete uživati u neverovatnom pogledu ali i kafi ili nekom drugom piću.  
Avalski toranj visok je čak 205 metara i dominira okolinom kao jedan od simbola Beograda.

Više informacija: http://avalskitoranj.rs/

Nedavo je neposredno uz Avalski toranj, sagrađena i za posetioce otvorena lepa Crkva brvnara posvećena Despotu Stefanu Lazareviću.

Mapa puta: Beograd – Avala (Avalski toranj)

U ovim krajevima ima još sjajnih lokacija koje ćemo otkrivati u narednim tekstovima na Weekend Serbia blogu.

 Uživajte u otkrivanju lepota Srbije.

Коментари

  1. i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
    or
    call/whatsapp:+2349057261346










    i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
    or
    call/whatsapp:+2349057261346

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Translate