INSPIRACIJA ZA PUTOVANJE PO SRBIJI



Srbija ima prelepu prirodu, sjajnu istoriju i mnogo lepih mesta koje možete posetiti. O tome šta smo sve možete videti pisali smo u preko 20 tekstova na Weekend Serbia blogu. 


Inspiraciju za putovanja po našoj zemlji, kao i ideje šta se može posetiti za vikend pronalazili smo na raznim mestima, a između ostalog i kroz emisije SAT, koja se godinama bavi saobraćajem, automobilizmom, ali i promocijom turizma. Jedna od posebno interesantih, bila je specijalna emisiju „SAT-ovo vikend putovanje“ u kojoj je otkriveno nekoliko interesantnih destinacija u Srbiji a čemu smo posvetili i tekst na blogu
  
Ideja za pisanjem Weekend Serbia bloga i nastala je sa ciljem da se promovišu lepote Srbije. Turistička organizacija Srbije, mnoge agencije i pojedinci rade na promociji naše zemlje u inostranstvu privlačeći brojne turiste iz celoga sveta. Ali, osnovna ideja za pisanjem ovog bloga bila je u otkrivanju Srbije ljudima koji žive u našoj zemlji, kao podsticaj da upoznaju interesanta istorijska mesta, spomenike kulture, hramove ili prirodne lepote u neposrednoj blizini mesta u kome žive. Ovakvih lokacija ima širom naše zemlje, od Surdulice do Subotice i šire, a potrudićemo se da ih otkrijemo i kroz ovaj blog i predstavimo.

Kada strancima iz raznih delova sveta treba da predstavite Srbiju, dajući im ideje i predloge šta mogu da obiđu za određeno vreme zadatak je težak i izazovan. Uzimajući u obzir njihova interesovanja i vreme koje je na raspolaganju za putovanje, pronalazili smo prava mesta za koja smo bili sigurni da mogu ispune sva očekivanja i ostave snažne uspomene iz naše zemlje. Srpsko gostoprimstvo i sjajna domaća hrana sa velikim izborom različitih lokalnih specijaliteta dodatno pojačavaju lep utisak o našoj zemlji. Često se dogodi da tek kroz fotografije i video zapise sa takvih putovanja koje vidimo na društvenim mrežama otkrijemo nešto novo, nešto što do tada nismo imali prilike da vidimo, ili nam čak nije ni poznato. Tada dobijamo i ideje i inspiraciju za neko naredno vikend putovanje. Proleće uskoro stiže i donosi duže dane, lepše i toplije vreme što svakako ide u prilog realizaciji putovanja.



Nedavno smo dobili odlične profesionalne fotografije sa putovanja po Srbiji od jednog svetskog putnika. Ovom prilikom zahvaljujemo se Daniel Odyssey, koji kroz svoj objektiv beleži sjajne priče, a koje smo dobili i uz njegovu dozvolu objavili na Weekend Serbia strani na Instagramu

Za još interesantih fotografija sa različitih destinacija širom sveta, zapratite Daniel Odyssey stranu na Instagramu   


I da, uživajte u otkrivanju lepota Srbije.

Коментари

Translate