EKO-SELO KOŠTUNIĆI

Eko-selo Koštunići se nalazi u jednom od najlepših krajeva Srbije, na južnoj padini planine Suvobor.

  
Od Beograda, u zavisnosti od toga da li do tamo želite da obiđete još neka mesta, postoje dva pravca. Pravac preko Uba i Mionice, ukoliko usput želite da obiđete Valjevski kraj i dolinu reke Gradac ili pravac koji vodi Ibarskom magistralom i dalje preko Rajca do Eko-selo Koštunići. Bez obzira koji pravac odaberete, putovanje od 120 km od Beograda traje oko dva ipo sata dobrim kolovozom. Imajući u vidu da se putuje kroz živopisne predele nećete ni primetiti da vožnja toliko traje.



U srcu samih Koštunića nalazi se Turističko rekreativni centar „Momčilo Čeković“. Centar raspolaže sa dva restorana, smeštajem u vidu: vajata, čardaka, kaca. Čitava mala naselja zgrada neobičnih oblika. 


Kompleksom dominira jezero napravljeno od planinske reke. Tokom letnjih meseci predstavlja oazu i spas od vrućine. Pored kupanja u jezeru, posetiocima su na raspolaganju sportski tereni za: tenis, odbojku na pesku, košarku, fudbal, rukomet a najmlađima dečije igralište i mnoštvo staza za šetnju.



Za one koji boravak žele da produže na raspolaganju su smeštaj u seoskim vajatima, živopisnim, a luksuzno opremljenim apartmanim - drvenim kućicama.

Etno-selo Koštuniće krasi i deset neobičnih, dvokrevetnih okruglih soba nastalih od kaca koje su se nekada upotrebljavale za voće. Svaka “kaca” poseduje sopstveno, potpuno opremljeno kupatilo. Naselje se nalazi pored jezera i oivičeno je mirisnom šumom.



Pauzu za kafu ili ručak možete napraviti u gornjem restoranu tokom cele godine. Tokom leta, posetiocima je na raspolaganju i donji restoran velikog kapaciteta koji se nalazi odmah uz jezero.


Više informacija o Koštunićima i ponudi sadržaja: http://ekoselo-kostunici.rs/

Kako do tamo?

Šta još možete da vidite u blizini?

Ravna gora, mesto poznatih istorijskih zbivanja, sačuvano u svojoj prirodnoj lepoti. Predstavlja zaravnjen prostor na obroncima planine Suvobor, obrastao livadama i pašnjacima, bogat stanovnicima životinjskog sveta. Na lokaciji se nalazi spomenik Draži Mihailoviću, delo je čuvenog vajara Dragan Nikolić iz Beograda. Naspram spomenika je izgrađena crkva Svetog Đorđa.

Mokra pećina nalazi se na Ravnoj gori. Pećina je usečena u strmu krečnjačku stenu sa ulazom koji je širok 15 metara i tavanicom na ulazu visine 4,5 metra. Iz pećine izbija snažan potok, po kojem je pećina i dobila ime.

Ovčarsko-Kablarska klisura veoma je pogodna za aktivnosti planinarenja i pešake ture, a poseta Ovčar banji, vožnja Zapadnom Moravom i obilazak brojnih manastira su svakako za preporuku. O izletu u ovim krajevima i poseti nekih od interesantnih lokacija pisaćemo u narednim tekstovima.


Da li vam se svideo predlog? Ukoliko ste imali priliku da posetite neke od lokacija, podelite sa nama utiske.



Коментари

Translate